Մարզական սննդակարգ. Ի՞նչ ուտել ֆիթնեսից առաջ և հետո
Մարզվելը մարմինը վերականգնելու և թարմանալու ոսկե, նաև սահմանափակ ժամանակ է: Հաճախ մեզանից շատերը մարզադահլիճ չեն գնում` պատճառաբանելով կամ արդարանալով, որ աշխատանքից հետո հոգնածությունը մեծ է: Մինչդեռ ճիշտ ժամանակն է թուլացնել մկանները:Ամեն ինչ տեղը կընկնի, եթե ճիշտ սնվեք:
Մարզումներից առաջ օրգանիզմը պետք է ստանա ածխաջրերով ու սպիտակուցներով հարուստ մթերք: Ածխաջրերը էներգիա են ապահովում ու թուլացնում նյարդերը:
Շատերը կարծում են, որ սպիտակուցը անհրաժեշտ է մարզվելուց հետո, մինչդեռ ամինաթթուները անհրաժեշտ են միշտ և հատկապես մարզվելիս: Ամինաթթուների բավարար քանակությունն օրգանիզմում վերականգնում է մկանային հյուսվածքները մարզվելուց հետո:
Օգտակար է կարդալ նաև`
- Գարնանային ալերգիա. Պատճառներն ու պայքարի մեթոդները
- Ինչպե՞ս պահպանել առողջությունը, երբ ունեք նստակյաց աշխատանք
- Ապրել առողջ մեծ քաղաքում
Պետք է հրաժարվել Ճարպային սնունդից:
Նախ, որ ճարպերը երկար ժամանակ պահպանվում են որովայնում: Հետևաբար, երբ օրգանիզմում դիզկոմֆորտ է, մարզվելը նախ տհաճություն է պատճառում, հետո դժվար է:
Մարզվելուց առաջ մոտ 1.5-2 ժամ առաջ սնվելը իդեալական է: Մարզվելուց հետո ճիշտ սնվելը և կարևոր է: Հատկապես նիհարել ցանկացողները մարզվելուց հետո 2-3 ժամ չպետք է ածխաջուր օգտագործեն, հակառակ դեպքում օրգանիզմը չի սպառի իր կուտակած նյութերը: