Ինչպես նիհարել Ամանորի տոներից հետո

Ինչպես նիհարել Ամանորի տոներից հետո

Նոր տարուց հետո դիետան չպետք է շատ խիստ լինի, այլապես չեք խուսափի առողջական խնդիրներից: Կտրուկ անցումը գերսնուցումից սովի՝ ակնհայտ օգուտ չի տա:

Ամանորի տոներին  ավելորդ քաշ հավաքած կանանց մեծ մասը ցանկանում է անմիջապես ազատվել ձեռք բերած կիլոգրամներից: Տարածված սխալներից մեկն այն է, որ ընտրում ենք հնարավոր ամենախիստ դիետան: Օրգանիզմը, կարճ ժամանակահատվածում որոշակի քանակով կիլոգրամներ կորցնելիս, իսկական սթրես է ապրում և ձգտում է արագորեն լրացնել քաշի պակասը: Դրան նպաստում են նաև նոր տարվան հաջորդող տոները, «սթրեսային» դիետայի շնորհիվ նույնիսկ նորմալ սնվելիս կարելի է գիրանալ:

Տոներից հետո ճիշտ դիետան ենթադրում է ոչ թե ավելորդ քաշից արագ ձերբազատում, այլ սահուն նիհարեցում: Դրա համար բավական է բացառել սննդակարգից բարձր կալորիականությամբ սննդամթերքները.

  1. Կենդանական ծագման ճարպերը
  2. Հրուշակեղենը և խմորեղենը
  3. Ալկոհոլը
  4. Օսլա պարունակող բանջարեղենը
  5. Ճարպոտ միսը

Սննդակարգի հիմքը պետք է կազմեն`

  1. Անյուղ միսը, ձուկը
  2. Շիլաները
  3. Անյուղ կաթն ու կաթնամթերքը
  4. Մրգերը, բանջարեղենը
  5. Սեվ հացը
  6. Բուսական յուղը

Սննդի մեջ աղը մինիմալ պետք է լինի: Մթերքները կարելի է խաշել, գոլորշու վրա եփել, շոգեխաշել: Օրվա ռացիոնի կալորիականությունը չպետք է գերազանցի 1800­2000 կկալը: Դիետան կարելի է համալրել կանոնավոր ֆիզիկական վարժություններով:

Ամանորից հետո դիետայի մոտավոր ճաշացանկը.

Առաջին նախաճաշ. դիետիկ շիլա և գազարի աղցան՝ շատ քիչ ձիթապտղի յուղով, ինչպես նաև գրեյպֆրուտ (նարինջ, խնձոր) և ոչ քաղցր թեյ կամ սուրճ:

Երկրորդ նախաճաշ. թթու կաղամբով աղցան՝ բուսական յուղով, մի կտոր հավի միս (որպես տարբերակ խաշած ձու) և մրգային հյութ՝ առանց շաքարի:

Ճաշ. բանջարեղենային ապուր, կանաչ խնձոր (կիվի, նարինջ) և գազարի հյութ՝ մեկ կաթիլ բուսայուղով: Ընթրիք. ծովամթերք կամ ձուկ, ինչպես նաև բանջարեղենային ռագու, կանաչ խնձոր և քաղցր թեյ:

Քնելուց առաջ. անյուղ կեֆիր:

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս զանազանություն մտցնել դիետիկ մենյուի մեջ, այլ ոչ թե ամեն օր օգտագործել միևնույն կերակրատեսակները: Այսպես, բանջարեղենային ապուրին կարող է փոխարինել դիետիկ բորշը՝ լոբով, ցանկալի է առանց կարտոֆիլի: Դուք կարող եք պատրաստել նաև ապուրներ ցածր յուղայնությամբ կաթով: Միակ պայմանը՝ կալորիաների մշտական հսկողությունն է:

Աղբյուրն՚ այստեղ

Գրել կարծիք