7 պատճառ ամեն օր մեկ գդալ մեղր ուտելու համար
Պյութագորասի երկարակեցության գաղտնիքը մեղրն էր: Նեկտարահամ քաղցրանուշ ամեն օր ուտում էր նաև Դեմոկրիտը: Հիպոկրատի դեղատոմսերում էլ անպակաս էր մեղրը: Միջնադարի հայ բժիշկները նույնպես շատ են օգտագործել մեղրով պատրաստված սպեղանիներ: Ժամանակակից բժկությունն էլ այսօր շարունակում են տարբեր հիվանդությունների դեմ պայքարում դիմել մեղուների պարգևած «հրաշքին»:
Եթե ունեք խոցային հիվանդություն, ապա առավոտյան տաք ջրով լուծած 30 գ մեղր կերեք, ցերեկը` 40 գ՝ և երեկոյան` 30 գ, ուտելուց 1,5-2 ժամ առաջ կամ 3 ժամ հետո:
Երեկոյան կարելի է լվացվել մեղրաջրով (1 ճաշի գդալ մեղրը՝ 2 բաժակ տաք ջրում):
- Մեղրը հիանալի պրոբիոտիկ է: Այն լավացնում է մարսողությունը և վերականգնում օրգանիզմի օգտակար միկրոֆլորան, քանի որ ներառում է վեց տեսակի լակտոբացիլ և չորս տեսակի բիֆիդոբակտերիա:
Կարդա նաև
Newmag-ը Արմենիա Հ/Ը եթերում ներկայացրեց Ժոել Դիկերի «Բալթիմորների գիրքը» և Պասկալ Բրուկների «Իմ փոքրիկ ամուսինը» վեպերը (տեսանյութ)
Newmag Book Salon․ Քաղաքի հենց սրտում հրատարակչությունը ձևավորում է գրական ու քաղաքային նոր մշակույթ
Ինքնուրույն մտածողների փակ համայնք/ Newmag-ի ղեկավարը ներկայացրեց Signature Club-ը (տեսանյութ)
Newmag հրատարակչությունն Արմենիա Հ/Ը «Բարի լույս» ծրագրում ներկայացրեց երկու նոր գիրք (տեսանյութ)