BLACK FRIDAY -50%BLACK FRIDAY -50%BLACK FRIDAY -50%BLACK FRIDAY -50%BLACK FRIDAY -50%BLACK FRIDAY -50%BLACK FRIDAY -50%BLACK FRIDAY -50%BLACK FRIDAY -50%BLACK FRIDAY -50%
Գլխավոր Հոդվածներ

7 պատճառ ամեն օր մեկ գդալ մեղր ուտելու համար

7 պատճառ ամեն օր մեկ գդալ մեղր ուտելու համար

Պյութագորասի երկարակեցության գաղտնիքը մեղրն էր: Նեկտարահամ քաղցրանուշ ամեն օր ուտում էր նաև Դեմոկրիտը: Հիպոկրատի դեղատոմսերում էլ անպակաս էր մեղրը: Միջնադարի հայ բժիշկները նույնպես շատ են օգտագործել մեղրով պատրաստված սպեղանիներ: Ժամանակակից բժկությունն էլ այսօր շարունակում են տարբեր հիվանդությունների դեմ պայքարում դիմել մեղուների պարգևած «հրաշքին»:
Եթե ունեք խոցային հիվանդություն, ապա առավոտյան տաք ջրով լուծած 30 գ մեղր կերեք, ցերեկը` 40 գ՝ և երեկոյան` 30 գ, ուտելուց 1,5-2 ժամ առաջ կամ 3 ժամ հետո:

Երեկոյան կարելի է լվացվել մեղրաջրով (1 ճաշի գդալ մեղրը՝ 2 բաժակ տաք ջրում): 


  • Մեղրը հիանալի պրոբիոտիկ է: Այն լավացնում է մարսողությունը և վերականգնում օրգանիզմի օգտակար միկրոֆլորան, քանի որ ներառում է վեց տեսակի լակտոբացիլ և չորս տեսակի բիֆիդոբակտերիա:


Տարածել