Ուշագրավ փաստեր «Ավանդական ճաշասեղան» գրքի հեղինակի մասին (տեսանյութ)
10/31/2024
Քրիստինե Գրիգորյանի եռալեզու գրքի շնորհիվ կբացահայտեք հայկական խոհանոցը, մի ընտանիքի օրինակով կհետևեք Գավառի ընտանեկան բազում ավանդույթների և պատմությունների։
1. Քրիստինե Գրիգորյանը Գավառից է
Քրիստինե Գրիգորյանը ծնվել է 1975թ. հոկտեմբերի 11-ին, Գավառ քաղաքում։
2. Քրիստինե Գրիգորյանը պատմաբան է
«Ավանդական ճաշասեղան» գրքի հեղինակը պատմություն է դասսավանդել Գավառի 3-րդ դպրոցում։
3. Կրթական մի քանի ձեռնարկների համահեղինակ է
Ուսուցիչների վերապատրաստման ծրագրով 2002-ին մեկնել է ԱՄՆ Վիրջինիա նահանգ՝ Ջորջ Մեյսոնի անվան համալսարանում հետազոտական աշխատանք իրականացնելու: Ուսումնական֊ կրթական մի քանի գրքերի համահեղինակ է։
4. Եղել է հեռուստատեսային հաղորդավար
Աշխատել է Գավառի «Քյավառ» հեռուստատեսությունում. հեղինակել և վարել է «Նորաձևության հետքերով»հաղորդաշարը։
5. Ապրում և աշխատում է ԱՄՆ Կոլորադո նահանգում
Ընտանիքի հետ ապրում ու աշխատում է Միացյալ նահանգներում։
6. Աշխատում է բժշկական ոլորտում
ԱՄՆ երրորդ լավագույն մանկական հիվանդանոցում Digestive Health Institute-ի Aero-Digestive ծրագրիադմինիստրատիվ ղեկավարն է։
7. AAPC հավաստագրված անդամ է
Ամերիկյան պրոֆեսիոնալ բժշկական կոդավորողների միության հավաստագրված անդամ է։
8. Խոհանոցային գրքերի հավաքածու ունի
Հավաքում է սննդային բաղադրատոմսեր, ուսումնասիրում` հայկական ավանդույթները։
Երկար տարիների ընթացքում հավաքել ու ստեղծել է ավելի քան 500 կտորից բաղկացած խոհարարական գրադարան։
9. Վարում է խոհանոցային բլոգ
2004-ից վարում է բլոգ, որտեղ ներկայացնում է հայկական խոհանոցը, ավանդույթները և մշակույթը։ Ստեղծում է նոր համադրություններով ուտեստներ։
10. Սիրում է կերպարվեստ ու ճամփորդություն
Սիրում է լուսանկարել, զբաղվում է գեղանկարչությամբ, ստեղծում է ձեռարվեստի նմուշներ։ Ընտանիքի հետ մեքենայով ճանապարհորդում է՝ բացահայտելով նոր վայրեր, քաղաքներ և խոհանոցներ։
Կարդացեք նաև
- Summer fest-ին Newmag-ը կներկայացնի իր առաջին խոհարարական գիրքը / Քրիստինե Գրիգորյան. «Ավանդական ճաշասեղան. բույրեր, համեր, հուշեր Գավառից» (թրեյլեր)
- Գավառում տեղի ունեցավ Քրիստինե Գրիգորյանի «Ավանդական ճաշասեղան» գրքի շնորհանդեսը
- Տեղի ունեցավ Քրիստինե Գրիգորյանի «Ավանդական ճաշասեղան» գրքի հեռուստաշնորհանդեսը (լուսանկարներ, տեսանյութ)
- newmag-ը ներկայացնում է «Ավանդական ճաշասեղանը» ևս 2 լեզվով՝ ռուսերեն, անգլերեն
- Ի՞նչ կա չկա Քրիստինե Գրիգորյանի «Ավանդական ճաշասեղանին» (տեսանյութ)
Քրիստինե Գրիգորյան
12800 ֏
Նկարագրություն
Перед вами книга, которая познакомит вас с историей и семейными традициями армянской кухни на примере одной семьи из Гавара. От гаварской пахлавы до ароматного "Матнакаша", каждый рецепт, представленный в книге, передает тепло семьи и ароматы бабушкиной кухни. Изюминка книги заключается в том, что к каждому рецепту предшествуют яркие воспоминания автора о ее детстве, проведенном в Гаваре. Вы почувствуете чудесные вкусы и познакомитесь с армянским гостеприимством и кулинарными традициями.
Քրիստինե Գրիգորյան
12800 ֏
Նկարագրություն
A dish delicately crafted by the old pages of history and the hands of a loving mother is the eighth wonder of the world. There is nothing more precious than eating a home-cooked meal made with love and dedication. This cookbook allows you to experience the beautiful union of Armenian history, traditions, and stories from a family in the quiet town of Gavar, Armenia. From the famous Tertanoush to the beloved Matnakash, every recipe is a tapestry woven with cultural heritage and the familiar warmth of family. The rich knowledge of Armenian cuisine and its hidden gems, passed down from generation to generation, is presented in this cookbook with each chapter featuring prominent, traditional Armenian dishes. With each recipe, you will find yourself experiencing the marvelous childhood wonders and tastes of Gavar, the open-hearted nature of Armenians, and a unique cuisine full of wonders. Every page will have you walking side-by-side with Kristine as she takes you through the rolling green hills and soaring skies of Armenia, telling stories about the past and how Mama’s secrets are the key to bringing love, warmth, and wonder to your own home.
Քրիստինե Գրիգորյան
12800 ֏
Նկարագրություն
Այս խոհարարական գրքի շնորհիվ կբացահայտեք հայկական խոհանոցը, մի ընտանիքի օրինակով կհետևեք Գավառի ընտանեկան բազում ավանդույթների և պատմությունների։ Ներկայացված յուրաքանչյուր բաղադրատոմս՝ «Քյավառի» փախլավայից մինչև անուշահամ «Մատնաքաշ», կարծես փոխանցում է յուրաքանչյուրիս հոգեհարազատ հուշեր և մեր տատիկների խոհանոցային բույրերը։ Ամեն մի բաղադրատոմսի նախաբանում կգտնեք հեղինակի մանկության դրվագների վերհուշը, կզգաք հիասքանչ համերը, կծանոթանաք հայկական սրտաբաց հյուրասիրության նորմերին ու խոհանոցային ավանդույթներին։